Kinderbeestfeest 2017

Al vroeg in de ochtend begon de opbouw van het KinderBeestFeest en leefden wij allemaal toe naar het moment dat de bussen, rolstoelbussen, politie -en brandweerauto’s, ambulances en boten richting Artis kwamen. Een indrukwekkende colonne aan vaar -en voertuigen aangevoerd door de limousine onder motor begeleiding met daarin ons VIP kind dat samen met de plv. directeur van Artis en de Loco Burgemeester van Amsterdam de opening van het KinderBeestFeest voor hun rekening namen. Jammer genoeg kon onze burgemeester en beschermheer, Eberhard vd Laan, er door zijn gezondheid niet bij zijn. Wij hebben hem (ondanks dat hij fantastisch werd vervangen door de loco burgemeester) toch wel gemist!

 
Om 17.30 werd de sleutel omgedraaid, het grote Artis hek geopend en stroomden bijna 5000 gasten het park in voor een SUPER middag/avond. Mede door de enorme hoeveelheid (ongeveer 1600!!) vrijwilligers was er van alles te doen in Artis, naast natuurlijk gewoon genieten van een verschrikkelijk mooie dierentuin. Zo rondlopend door Artis zag je pas alle blije gezichten van kinderen, broertjes en zusjes en hun ouders. Dit is natuurlijk waar wij het met elkaar allemaal voor hebben gedaan. Tegelijkertijd leek het in en rond Artis op een soort reünie voor hulpverleningsdiensten die daar heerlijk in het mooie weer zaten te genieten van een hapje en een drankje. Natuurlijk is een woord van dank jegens de weergoden ook op z’n plaats. Artis lag er prachtig bij in het zonnetje.




Rond deze tijd druppelden de Lions ook binnen om weer met alle liefde hun bijdrages te leveren. Een aantal waren bekend met de “drill” en een aantal niet. Dit jaar waren we gestationeerd tussen allerlei exotische vogels, en dat hebben we geweten! Bij ondergetekende piepen de oren nog. Opdrachten: Maskers maken en vogelhuisjes vouwen.  Alle eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het popcorn en suikerspinnen maken van vorig jaar toch leuker was, maar dat is vast niet opgevallen bij de overige lions. Allemaal lol gehad in ieder geval en dat is key!

Belangrijkste was uiteraard dat met name de kinderen lol hadden in het hele gebeuren en er zaten ook veel creatieve gasten tussen! Geef ze een stuk karton, viltstiften, een Zoltan voor de inspiratie en ze gaan los! De vogelhuisjes bleken allemaal aardig binnen het bereik van de vaardigheden, maar bij de maskers moesten deze eigenlijk allemaal door de aanwezige Lions gemaakt worden, bleek nog pittig voor de kleintjes. Petje af aan Lous dat alles in goede banen is geleid vanuit Lions het IJ, en op naar volgend jaar met nog leukere activiteiten, gezelligheid en gekkigheid!
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial