Goede doelen

Wij houden onze oren en ogen open en zijn altijd op zoek naar goede initiatieven de we kunnen omarmen. Ben jij van mening dat jouw initiatief de ondersteuning van Lionsclub Amsterdam ’t IJ kan gebruiken? Neem dan contact met ons op. Wij kijken graag met je mee!

Hieronder vind je alvast een greep uit de goede doelen die we momenteel ondersteunen. 

Het Danspaleis
Tankstation van levensvreugde Het Danspaleis is een rondreizend theatraal mini-evenement met PD, decor en dansers, geïnspireerd op de jaren ’40 en ’50. Plaatsen van bestemming zijn zorgcentra, huizen van de wijk, evenementen, buurtfeesten en festivals die samen met ouderen een feest willen vieren.   Het Danspaleis is een tankstation van levensvreugde. Met muziek als benzine, laden ouderen zich op. Vaak na vele jaren, staan ze weer eens op de dansvloer. Daarnaast leggen zij contact met leeftijdsgenoten en het personeel van zorgorganisaties, en verdiepen zij hun relatie met familieleden en buurtbewoners. De harten van zonen, dochters, vrienden en personeelsleden maken sprongetjes bij het zien van zoveel vrolijkheid.   Het Danspaleis maakt geen onderscheid en danst dwars door verschillen heen. Het is een ontmoetingsplaats die aanmoedigt om actief te zijn, en legt het fundament voor een netwerk van mensen en vrienden die elkaar de helpende hand toesteken.   Naast een flexibel team van betrokken krachten die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering, bestaat het Danspaleis uit een groeiende groep van zo’n 250 vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de ouderen in beweging komen: zowel op de dansvloer als in hun contact met anderen.
NLdoet
Jaarlijks zetten we ons in om een initiatief in onze directe omgeving te ondersteunen. In 2017 hebben we geholpen 'verticale tuinen' aan te leggen bij het toenmalig onderkomen van Stichting Blije Buren; een initiatief om voedsel met een vlekje of waarvan de datum op de verpakking niet meer in de toekomst ligt, op te halen bij winkeliers en gratis uit te delen om hiermee bovenal mensen uit hun isolement te halen.   Over NLdoet: Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.
aaa kbdw 3
aaaa kbdw 2
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Kinderboerderij De Werf
Op de rand van Amsterdam Oost vind je kinderboerderij De Werf. Er zijn veel kleine dieren zoals geitjes, pony's, konijnen, kippen en cavia's. De kinderboerderij organiseert verschillende activiteiten en heeft ook een dierenhotel, waar konijnen en cavia's kunnen logeren wanneer hun baasjes met vakantie zijn. De bezoekersruimte van kinderboerderij De Werf is te huur voor kinderfeestjes of andere doeleinden.   Klik op Learn More hieronder en bekijk de video hoe wij geld inzamelden op de Pure Markt.
Learn More
IMG_1046
IMG_1073
aaaaa w 1
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Verpleeghuis Wittenberg
In het centrum van Amsterdam, op steenworp afstand van Artis, lag Verpleeghuis Wittenberg. In het monumentale pand wonen mensen met zowel lichamelijke als psychogeriatrische klachten (dementie) of een combinatie daarvan. Ook wonen er ouderen met psychische klachten die een verpleeghuiszorg nodig hebben omdat zij lichamelijk achteruit gaan.
Wij hielpen Wittenberg bij de grotere activiteiten zoals het kerstdiner of bij een uitje. Om alle bewoners mee te laten genieten van de activiteiten zijn veel handen nodig, zonder vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn.
IMG_1477
IMG_5438
IMG_1499
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Plastic Whale
Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Een social enterprise met een missie: ‘s werelds wateren plasticvrij maken. Dat doen wij door met zoveel mogelijk mensen plastic te vissen. En van het opgeviste plastic bouwen wij prachtige design sloepen. Zo hebben wij inmiddels acht design boten van Amsterdams Grachtenplastic gebouwd.
Learn More
aaa sm1
aaa sm2
aaaa sm3
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Stichting StreetsmArt
StreetsmArt bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers die jongeren in Amsterdam Oost helpen en ondersteunen bij het ontplooien van hun initiatieven en talenten. Dit zijn overigens geen zielige of kansloze jongeren, nee, juist jongeren vol ambitie. Elke dinsdagavond koken de jongeren voor elkaar en leren zij hoe zij elkaar kunnen helpen en ondersteunen bij het realiseren van kleine of grote doelen.
Learn More
IMG_9448
IMG_9203
koken
IMG_9439
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Koken in een andere Keuken
Het kookproject Koken in een andere Keuken vindt plaats bij het Stoelenproject, de opvang voor dak- en thuislozen gevestigd in de Marnixstraat in Amsterdam. Op deze locatie overnachten van 1 oktober tot 1 mei dagelijks 45 daklozen. Het kookproject zorgt ervoor dat de daklozen ’s avonds een gezonde warme maaltijd krijgen. In 2010 is het Kookproject vanuit het niets begonnen. Drie jaar later hebben al meer dan 1000 mensen een kookbeurt voor hun rekening genomen. Mensen die normaal gesproken niet stilstaan bij dakloosheid. Het project is een prachtig voorbeeld hoe kansrijken met minder kansrijken verbonden kunnen zijn. Mensen komen één of meerdere keren per seizoen koken: van politici, werknemers van bedrijven en leden van serviceclubs tot studenten, vrienden, bekenden en families.
Learn More
IMG_0361
IMG_5011 (2)
11391159_1095641460452077_3158514851801716628_n
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
KinderBeestFeest
In 2010 is Stichting KinderBeestFeest opgericht. Stichting KinderBeestFeest heeft tot doelstelling om jaarlijks een onbezorgde avond te organiseren voor uitsluitend chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes. Deze feestavond vindt plaats in ARTIS (Amsterdam). In voorbereiding werkt het bestuur samen met een aantal coördinatoren. Deze coördinatoren zijn contactpersonen en werven vrijwilligers, inventariseren de activiteiten in de dierentuin, regelen ruim 500 voertuigen en het vervoer. De coördinatoren zijn al maanden van te voren bezig met de voorbereidingen. De organisatie is op basis van vrijwilligheid.
Learn More
babyspul3
babyspul2
babyspul1
{"dots":"true","arrows":"true","effect":"slide"}
Stichting Babyspullen
Stichting Babyspullen is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de baby’s van (aanstaande) ouders die het financieel zwaar hebben. Landelijk zijn er inzamelpunten waar iedereen zijn (gebruikte) babyspullen kan doneren. De spullen worden vervolgens gebruikt om babystartpakketten samen te stellen. Deze pakketten worden via verschillende hulpverlenende organisaties gratis verspreid onder ouders die op of onder de armoedegrens leven. Één op de negen kinderen die in Nederland wordt geboren groeit op in armoede, in grote steden is deze verhouding zelfs 1 op de 4 kinderen. Stichting Babyspullen probeert de ouders van deze kinderen te bereiken om het gezin een betere start te geven, zodat zij zorgeloos kunnen genieten van hun kleintje. Cliënten kunnen niet rechtstreeks pakketten bij ons aanvragen, wij werken samen met diverse instanties, die de screening voor ons doen zoals Kledingbank, GGD, maar ook verloskundigen en kraambureaus.  
Learn More
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial