Goede doelen

Een greep uit de goede doelen die we ondersteunen:

Kinderboerderij De Werf
Op de rand van Amsterdam Oost vind je kinderboerderij De Werf. Er zijn veel kleine dieren zoals geitjes, pony's, konijnen, kippen en cavia's. De kinderboerderij organiseert verschillende activiteiten en heeft ook een dierenhotel, waar konijnen en cavia's kunnen logeren wanneer hun baasjes met vakantie zijn. De bezoekersruimte van kinderboerderij De Werf is te huur voor kinderfeestjes of andere doeleinden.   Klik op Learn More hieronder en bekijk de video hoe wij geld inzamelden op de Pure Markt.
Verpleeghuis Wittenberg
In het centrum van Amsterdam, op steenworp afstand van Artis, lag Verpleeghuis Wittenberg. In het monumentale pand wonen mensen met zowel lichamelijke als psychogeriatrische klachten (dementie) of een combinatie daarvan. Ook wonen er ouderen met psychische klachten die een verpleeghuiszorg nodig hebben omdat zij lichamelijk achteruit gaan.
Wij hielpen Wittenberg bij de grotere activiteiten zoals het kerstdiner of bij een uitje. Om alle bewoners mee te laten genieten van de activiteiten zijn veel handen nodig, zonder vrijwilligers zou dit niet mogelijk zijn.
Plastic Whale
Plastic Whale is de eerste professionele plastic fishing company ter wereld. Een social enterprise met een missie: ‘s werelds wateren plasticvrij maken. Dat doen wij door met zoveel mogelijk mensen plastic te vissen. En van het opgeviste plastic bouwen wij prachtige design sloepen. Zo hebben wij inmiddels acht design boten van Amsterdams Grachtenplastic gebouwd.
Stichting StreetsmArt
StreetsmArt bestaat uit een enthousiaste groep vrijwilligers die jongeren in Amsterdam Oost helpen en ondersteunen bij het ontplooien van hun initiatieven en talenten. Dit zijn overigens geen zielige of kansloze jongeren, nee, juist jongeren vol ambitie. Elke dinsdagavond koken de jongeren voor elkaar en leren zij hoe zij elkaar kunnen helpen en ondersteunen bij het realiseren van kleine of grote doelen.
Koken in een andere Keuken
Het kookproject Koken in een andere Keuken vindt plaats bij het Stoelenproject, de opvang voor dak- en thuislozen gevestigd in de Marnixstraat in Amsterdam. Op deze locatie overnachten van 1 oktober tot 1 mei dagelijks 45 daklozen. Het kookproject zorgt ervoor dat de daklozen ’s avonds een gezonde warme maaltijd krijgen. In 2010 is het Kookproject vanuit het niets begonnen. Drie jaar later hebben al meer dan 1000 mensen een kookbeurt voor hun rekening genomen. Mensen die normaal gesproken niet stilstaan bij dakloosheid. Het project is een prachtig voorbeeld hoe kansrijken met minder kansrijken verbonden kunnen zijn. Mensen komen één of meerdere keren per seizoen koken: van politici, werknemers van bedrijven en leden van serviceclubs tot studenten, vrienden, bekenden en families.
Stichting Hulppost Indische & Dapperbuurt
Stichting Hulppost Indische & Dapperbuurt (SHID) biedt hulp aan probleemjongeren uit Amsterdam-Oost, onder de bevlogen leiding van Eric Parmanand. SHID is bedoeld voor jongeren van 14 tot 18 jaar die niets te doen hebben, op straat gaan rondhangen en hierdoor overlast veroorzaken. Deze organisatie biedt de jongeren een plek met dienst- en hulpverlening, waar zij met hun dagelijkse problemen terecht kunnen. Dit kunnen problemen zijn met huisvesting, financiën, gezondheid, scholing, arbeid, vrijetijdsbesteding, sociale omgeving of in het bijzonder, met justitie.
Net zo belangrijk als de jongeren helpen, zegt Eric, is dat ze even weg zijn uit hun eigen omgeving. Daar gebruikt SHID een boot voor. Op de boot kan hij de jongeren even meenemen naar een andere plek. Het jaarlijks onderhoud van deze boot wordt door deze jongeren zelf verricht. Voor de kosten van materialen, verf en liggeld is echter geen subsidie beschikbaar is. Al jaren steunen wij dit prachtige initiatief door zoveel mogelijk van deze kosten te betalen.
KinderBeestFeest
In 2010 is Stichting KinderBeestFeest opgericht. Stichting KinderBeestFeest heeft tot doelstelling om jaarlijks een onbezorgde avond te organiseren voor uitsluitend chronisch zieke en/of gehandicapte kinderen en hun ouders, broertjes en zusjes. Deze feestavond vindt plaats in ARTIS (Amsterdam). In voorbereiding werkt het bestuur samen met een aantal coördinatoren. Deze coördinatoren zijn contactpersonen en werven vrijwilligers, inventariseren de activiteiten in de dierentuin, regelen ruim 500 voertuigen en het vervoer. De coördinatoren zijn al maanden van te voren bezig met de voorbereidingen. De organisatie is op basis van vrijwilligheid.
Stichting Babyspullen
Stichting Babyspullen is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de baby’s van (aanstaande) ouders die het financieel zwaar hebben. Landelijk zijn er inzamelpunten waar iedereen zijn (gebruikte) babyspullen kan doneren. De spullen worden vervolgens gebruikt om babystartpakketten samen te stellen. Deze pakketten worden via verschillende hulpverlenende organisaties gratis verspreid onder ouders die op of onder de armoedegrens leven. Één op de negen kinderen die in Nederland wordt geboren groeit op in armoede, in grote steden is deze verhouding zelfs 1 op de 4 kinderen. Stichting Babyspullen probeert de ouders van deze kinderen te bereiken om het gezin een betere start te geven, zodat zij zorgeloos kunnen genieten van hun kleintje. Cliënten kunnen niet rechtstreeks pakketten bij ons aanvragen, wij werken samen met diverse instanties, die de screening voor ons doen zoals Kledingbank, GGD, maar ook verloskundigen en kraambureaus.