Wie zijn wij en wat doen wij?

Een service organisatie met dames en heren in de leeftijd van 26 tot 48 jaar uit Amsterdam en omstreken. Een vitale samenstelling van mensen die reeds sinds hun jeugd actief zijn in de Lions organisatie, young professionals uit diverse streken van het land die voor de loopbaan naar Amsterdam zijn verhuisd, en de locals die betrokken zijn met de stad waarin ze zijn opgegroeid. Met de diversiteit en verschillende achtergronden een dynamische club vol plannen en prachtige charity events op het CV. In de zomer van 2012 een diner in de buitenlucht met sterrenchef in de tuin van de Hermitage Amsterdam, een benefiet film event met aanwezigheid van bekende acteurs, of de Melkweg volledig uitverkopen met een Pubquiz.

Lionsclub Amsterdam ’t IJ steunt organisaties door middel van donaties, middelen en door zelf de handen uit de mouwen te steken. De organisaties die wij ondersteunen bevinden zich in Amsterdam of hebben een link met deze stad. Wij vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de stad waarin wij wonen en werken, en hen die het minder goed getroffen hebben bij te staan.

Door doelen te ondersteunen willen wij actief bijdragen aan een goede leefomgeving voor Mens en Milieu. Het geld voor deze activiteiten verdienen wij door sponsors te zoeken, of acties te organiseren. Deze acties hebben een wisselend karakter. Zo is gebleken middels een geslaagde actie dat we “Bubbels” kunnen verkopen, helpen wij mee met het kerstdiner in verpleeghuis Wittenberg en helpen wij probleemjongeren in de Indische- en Dapperbuurt.

Ook zijn wij regelmatig te vinden bij projecten van NL Doet, Stichting KinderBeestFeest en Koken in een andere keuken om “handjes”te leveren.

Dit is derhalve nog een greep uit onze bezigheden, maar via de berichten op de homepage tref je de meest actuele activiteiten.

Dit alles onder het motto van de Lions organisatie “We serve”.