Het Danspaleis

Tankstation van levensvreugde

Het Danspaleis is een rondreizend theatraal mini-evenement met PD, decor en dansers, geïnspireerd op de jaren ’40 en ’50. Plaatsen van bestemming zijn zorgcentra, huizen van de wijk, evenementen, buurtfeesten en festivals die samen met ouderen een feest willen vieren.

Het Danspaleis is een tankstation van levensvreugde. Met muziek als benzine, laden ouderen zich op. Vaak na vele jaren, staan ze weer eens op de dansvloer. Daarnaast leggen zij contact met leeftijdsgenoten en het personeel van zorgorganisaties, en verdiepen zij hun relatie met familieleden en buurtbewoners. De harten van zonen, dochters, vrienden en personeelsleden maken sprongetjes bij het zien van zoveel vrolijkheid.

Het Danspaleis maakt geen onderscheid en danst dwars door verschillen heen. Het is een ontmoetingsplaats die aanmoedigt om actief te zijn, en legt het fundament voor een netwerk van mensen en vrienden die elkaar de helpende hand toesteken.

Naast een flexibel team van betrokken krachten die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering, bestaat het Danspaleis uit een groeiende groep van zo’n 250 vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de ouderen in beweging komen: zowel op de dansvloer als in hun contact met anderen.