Koken in een andere Keuken

Het kookproject Koken in een andere Keuken vindt plaats bij het Stoelenproject, de opvang voor dak- en thuislozen gevestigd in de Marnixstraat in Amsterdam. Op deze locatie overnachten van 1 oktober tot 1 mei dagelijks 45 daklozen. Het kookproject zorgt ervoor dat de daklozen ’s avonds een gezonde warme maaltijd krijgen.
In 2010 is het Kookproject vanuit het niets begonnen. Drie jaar later hebben al meer dan 1000 mensen een kookbeurt voor hun rekening genomen. Mensen die normaal gesproken niet stilstaan bij dakloosheid. Het project is een prachtig voorbeeld hoe kansrijken met minder kansrijken verbonden kunnen zijn. Mensen komen één of meerdere keren per seizoen koken: van politici, werknemers van bedrijven en leden van serviceclubs tot studenten, vrienden, bekenden en families.