We Serve Bubbels!

Amsterdam – Lionsclub Amsterdam ’t IJ start voor de vijfde keer op rij de actie ‘We Serve Bubbles’. Op de site bubbelsactie.nl worden bubbels en wijnen verkocht waarvan de opbrengst rechtstreeks naar Stichting Babyspullen, Stichting Hulppost Indische- Dapperbuurt en Stichting Blije Buren gaat.

De Lionsclub kiest ieder jaar een aantal lokale goede doelen om een hart onder de riem te steken. Kopers kunnen zelf bepalen naar welke van de drie doelen hun bijdrage gaat.

1 op de 9 kinderen in Nederland groeit op in armoede. Stichting Babyspullen werkt aan manieren om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen onder meer door het verstrekken van een gratis tweedelig babystartpakket aan (aanstaande) ouders. Deze pakketten worden samengesteld uit gebruikte en nieuwe babyspullen die de stichting inzamelt en worden verspreid via hulpverleningsinstanties. Ideaalbeeld van de stichting is dat iedere baby, ongeacht de financiële situatie van de ouders, voorzien is in de basisbehoeften en zo een goede start kan maken in het leven. Ondanks dat Stichting Babyspullen veel spullen gedoneerd krijgt, is toch nog zo’n 35 euro nodig per pakket.

In de Indische buurt is de Stichting Hulppost Indische-Dapperbuurt (SHID) actief. SHID biedt hulp aan probleemjongeren van 14 tot 18 jaar uit Amsterdam-Oost. Net zo belangrijk als de jongeren helpen, is dat ze even weg zijn uit hun eigen omgeving. Daar gebruikt SHID een boot voor. Het jaarlijks onderhoud van deze boot wordt door deze jongeren zelf verricht. Voor de kosten van materialen, verf en liggeld is echter geen subsidie beschikbaar is. Al jaren steunen wij dit prachtige initiatief door zoveel mogelijk van deze kosten te betalen.

De Stichting Blije Buren is – sinds kort – gevestigd aan de Cruqiusweg in Amsterdam-Oost. Blije Buren onderhoudt daar een verzamelplaats, waar dagelijks voedsel dat door Blije Buren is ingezameld, wordt bereid of uitgedeeld. Iedereen is welkom voor een maaltijd. Het doel van Blije Buren is “om eenzaamheid terug te dringen en de saamhorigheid te bevorderen.

De verschillen te doen begrijpen en de overeenkomsten te versterken.” Een transportbusje met koelsysteem zou het werk van Blije Buren een stuk makkelijker maken.

De boerderij De Werf is een mooie plek voor jong en oud. Hier maken kinderen van dichtbij kennis met dieren en de natuur. Ze leren spelenderwijs over voeding en verzorging van de dieren, onder begeleiding van de vrijwilligers . Voor de ouders wordt er koffie verzorgt in de kantine. Deze kinderboerderij in Amsterdam-Oost draait volledig op vrijwilligers. Daarom zijn alle helpende handjes welkom, aanmelden van via de website van de kinderboerderij. De kinderboerderij is afhankelijk van steun en hulp van donaties, dit komt vaak van bezoekers. Helaas geven de donaties en de vaste subsidie vanuit het stadsdeel onvoldoende zekerheid voor de toekomst van de kinderboerderij. Daarom is de kinderboerderij De Werf gekozen als een van de goede doelen van de Bubbelacties.

Lionsclub Amsterdam ‘t IJ steunt deze Amsterdamse non-profit organisaties met donaties, middelen of door zelf de handen uit de mouwen te steken. Leden vinden het belangrijk om een positieve bijdrage te leveren aan de stad waarin zij wonen en werken en willen mensen die het minder goed getroffen hebben bijstaan. Dit wordt gedaan onder het motto “We serve”.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial