Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de baby’s van (aanstaande) ouders die het financieel zwaar hebben. Landelijk zijn er 100 inzamelpunten waar iedereen zijn (gebruikte) babyspullen kan doneren. De spullen worden vervolgens gebruikt om babystartpakketten samen te stellen. Deze pakketten worden via verschillende hulpverlenende organisaties gratis verspreid onder ouders die op of onder de armoedegrens leven.

Één op de negen kinderen die in Nederland wordt geboren groeit op in armoede, in grote steden is deze verhouding zelfs 1 op de 4 kinderen. Stichting Babyspullen probeert de ouders van deze kinderen te bereiken om het gezin een betere start te geven, zodat zij zorgeloos kunnen genieten van hun kleintje. Cliënten kunnen niet rechtstreeks pakketten bij ons aanvragen, wij werken samen met diverse instanties, die de screening voor ons doen zoals Kledingbank, GGD, maar ook verloskundigen en kraambureaus.

Stichting BabyspullenHet babystartpakket bestaat uit 2 opvolgende delen, er gaan zowel gebruikte als nieuwe artikelen in de pakketten.
Deel 1 bestaat uit 50/56 & 62/68, beddengoed, deken, kruik, klein flesje, verzorgingsproducten
Deel 2 bestaat uit 74/80 & 86/92, beddengoed, grote fles, verzorgingsproducten
De kosten van de nieuwe artikelen zijn 35 euro per pakket. Met dat bedrag wordt bijvoorbeeld een kruik, dekens, hydrofiele doeken & washandjes, flessen, verzorgingsproducten, billendoekjes, beddengoed van gekocht. De kosten van de pakketten kunnen wij natuurlijk niet verhalen op de aanstaande ouders.

De stichting groeit hard, in het eerste jaar (2012) werden er 300 baby’s geholpen, het tweede jaar (2013) zijn er 660 pakketten verstrekt en in 2014 worden er 1.750 pakketten uitgegeven.
Stichting Babyspullen verwacht in 2015 3.000 baby’s te kunnen ondersteunen met een babystartpakket. Er zijn dus heel wat pakketten om te vullen, daar kunnen wij veel (financiële) ondersteuning bij gebruiken. Wil jij ons helpen?
Koop dan zoveel mogelijk flessen wijn tijdens de bubbelsactie.

Wij vinden dat elk kindje recht heeft op een goede start, u toch ook?

[youtube id=”Sm_L5mQR090″ autoplay=”no”]

[flickr_set id="72157648753252936"]