Stichting Babyspullen helpt!!

Heb je ook nog zoveel babyspullen op zolder liggen waar de kinderen zijn uitgegroeid? Stichting Babyspullen verzamelt babyspullen die verzonden worden naar ouders die het financieel zwaar hebben en een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Haal die doos met spulletjes maar snel van zolder en lever het in op een van de verzamelpunten Je geeft hiermee veel baby’s de start die ze verdienen. Afgelopen dinsdag waren Judith en Marjolijn bij ons te gast en wij hingen aan hun lippen. Wat een enthousiasme en drive hebben deze vrouwen die zich geheel belangeloos inzetten voor de stichting. We zetten ons heel graag voor hen in.

Stichting Babyspullen werkt sinds 2012 samen met Nederlandse hulpinstanties zodat de gedoneerde spullen alleen bij de ouders terecht komen die het écht nodig hebben. Denk hierbij aan verloskundigen, de kraamzorg, voedselbank. etc. Zij weten als geen ander wie de hulp het hardst nodig hebben. Samen met 60 vrijwilligers proberen ze zo snel mogelijk landelijke dekking te verkrijgen. Door heel Nederland zijn er inzamelpunten waar iedereen zijn gebruikte spullen kan doneren in de rode verzamelbakken. Het gaat om babykleding tot en met maat 86/92. Beddengoed, verzorgingsproducten, luiers, flesjes etc. Dit alles is zeer welkom. De babyspullen worden gecontroleerd, op maat gesorteerd en in grote pakketten verpakt.

Wat is bruikbaar
Het baby-startpakket is een goed gevulde doos met voornamelijk babykleding. Daarnaast vullen zij de doos aan met schoeisel, speeltjes en verzorgingsproducten. De doos wordt met veel zorg samen gesteld. De inhoud van het pakket is te zien via deze link.

Hoe kun je helpen
Stichting Babyspullen wordt mogelijk gemaakt dankzij alle vrijwilligers. De inzamelbakken moeten bijvoorbeeld regelmatig op locatie worden geleegd en gebracht worden naar de loods. Daarnaast zijn er inzamel, inpak  en sorteervrijwilligers. Lijkt het je leuk om hen te ondersteunen als vrijwilliger? kijk eens voor meer informatie op de website van stichting babyspullen. Lionsclub Amsterdam ‘t IJ zal snel een Pubquiz organiseren om met de opbrengst nieuwe containers te kunnen aanschaffen. Daarnaast gaan wij graag een avond helpen in de loods om pakketten in te pakken. Ten slotte zijn we in gesprek met diverse basisscholen die via een nieuwsbrief, klassenmoeders wil gaan mobiliseren voor grootse inzamel acties. Wij zorgen er daarna uiteraard ook voor dat alle spullen bij hun in de loods terecht zal gekomen, gesorteerd zal worden en zo snel mogelijk in een pakket verzonden kan worden.

We houden jullie op de hoogte zodra onze plannen concreter worden, wordt spoedig vervolgd

Marjolein Goedhardt-Westerbaan

pic1 babyspulenbakken

 

 

 

 

Unknown

 

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial