Leo’s? Leoclub? Waar heb je het over?

Een LEO Club is een service club voor jonge mensen van 20 tot 35 jaar die regelmatig bij elkaar komt om service te bieden aan de maatschappij. Het is onderdeel van Lions Clubs International en de clubs zijn verenigd in de Vereniging LEO Clubs Nederland.(VLCN) Wereldwijd zijn er 400 LEO clubs die samen met de Lions de grootste service-organisatie ter wereld vormen met meer dan 1,5 miljoen leden. Voor velen nog onbekend, maar hier gaat verandering in komen.

LEO staat voor:
Leadership: LEO’s develop skills as organizers, time managers, and motivators of their peers.
Experience: LEO’s learn the importance of cooperation through the performance of community service.
Opportunity: Membership in a LEO club provides young people with a chance to excel, to develop character traits, and to receive recognition for their contributions to the community.

De leden van een LEO club zetten zich in voor anderen in de samenleving. Dit kan zijn door fundraising maar ook door het verlenen van hand- en spandiensten. Enkele voorbeelden hiervan zijn; het organiseren van een wijnproeverij, bingo avond of ander evenementen. Of een verkoopactie als het verkopen van kroketten waarbij de opbrengsten naar een goed doel gaan. Ook worden de handen regelmatig uit de mouwen gestoken, bijvoorbeeld het knotten van wilgen voor het Utrechts Landschap. Alles staat in het teken van het goede doel.

Voor het organiseren van allerlei activiteiten worden binnen de LEO club commissies gevormd, die elk hun eigen taak vervullen. De leden krijgen hierin de kans om in een gemoedelijke omgeving je organisatietalent te ontwikkelen en brede ervaring op te doen. Bij de LEO’s krijgt iedereen de kans om je te ontplooien waarbij je, je inzet voor de maatschappij. De LEO club biedt mogelijkheden die je in je eentje niet hebt. Naast deze inzet voor goede doelen is er ook veel gelegenheid voor gezellige bezigheden als uit eten gaan, clubweekenden en -feesten binnen de LEO club maar ook tussen de LEO clubs onderling.
Er zijn op dit moment 18 LEO Clubs in Nederland en zijn er meerdere initiatieven om nieuwe clubs op te richten. Ongeveer 200 jongeren zijn lid van een LEO Club en dit aantal is groeiende. Het is leuk om te vermelden dat er momenteel diverse Lionsleden bij Lionsclub Amsterdam ’t IJ zitten, die ook lange tijd Leo zijn geweest. We gaan hier ongetwijfeld meer over horen.

Meer informatie over leo’s op onderstaande links
Website
Twitter
Facebook
Nieuwsberichten over European & Mediterranean leoclubs 

leoimagesimages-1

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial