Handjes uit de mouwen tijdens NLdoet bij Stichting Instrumentendepot Leerorkest

Ieder jaar zetten wij ons als club tijdens NLdoet in voor een lokaal goed doel. Dit jaar hebben we wel een heel bijzondere: Stichting Instrumentendepot Leerorkest. Deze stichting voorziet het Leerorkest -een organisatie die muziekles mogelijk maakt voor àlle kinderen- en soortgelijke initiatieven van muziekinstrumenten. Dit is het goede doel waar dit jaar ook prinses Beatrix en enkele van haar familieleden zich voor hebben ingezet. Helaas staken zij op vrijdag de handjes uit de mouwen in het grote magazijn in Huizen en wij op zaterdag bij de locatie in Amsterdam-Oost.

Hartelijk welkom

’s Ochtends om 10.00 uur werden we verwelkomt met koffie, thee en lekkernijen. Daarna kregen wij van de directeur van deze stichting, Marco de Souza, wat achtergrondinformatie over het Instrumentendepot en hoe de dag eruit zou gaan zien.

Wat doet de stichting?

Het Instrumentendepot geeft instrumenten in bruikleen aan muziekonderwijsinitiatieven, zoals Leerorkesten, in heel Nederland. Al meer dan 70 organisaties uit alle provincies maken hier gebruik van. Door gedoneerde muziekinstrumenten op te knappen, maken zij kinderen blij met een instrument om op te leren spelen. Het Instrumentendepot leent duizenden muziekinstrumenten uit. Al die instrumenten hebben regelmatig onderhoud nodig. Een hele klus, waarbij zij een beroep doen op de hulp van vrijwilligers.

Wat hebben wij gedaan?

Het precisiewerk aan de instrumenten hebben we aan de experts over gelaten en zijn aan het klussen gegaan. Lous en Natascha kozen voor het echte ‘zware’ werk: gewapend met (klop)boormachine en waterpas hebben zij overal zonwering en een mooi plankje opgehangen. Zoridza en Wendy hebben het kantoor weer netjes wit geschilderd.  Arjan en zijn hulptroepen zijn druk bezig geweest de werkbanken te schuren, op te poetsen en in de olie te zetten. Zo kunnen de werkbanken weer gebruikt worden om muziekinstrumenten op te knappen. Alles was perfect voorbereid en er hing een gezellige sfeer. Bedankt Jeffrey Rampen en je team, voor het coördineren van deze dag. Wij hopen dat jullie met de nieuwe zonwering een iets koelere zomer tegemoet gaan!

 

    

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial