DE punten sparen voor de Amsterdamse Voedselbanken

DE punten actie 2022

Een kop koffie is voor ruim een miljoen Nederlanders, die onder de armoedegrens leven, een product dat een flinke hap uit het beschikbare budget neemt. Ook voor de klanten van de voedselbanken in Nederland is een dagelijks bakje koffie dus niet vanzelfsprekend. Daarom zamelt Lionsclubs Nederland al 10 jaar lang door het hele land waardepunten van Douwe Egberts in, om deze te verzilveren tegen D.E Aroma Rood pakken koffie. De koffiefabrikant verhoogt de opbrengst altijd met 20%. In het afgelopen 10-jarig jubileumjaar kon Jaap Stelling van Lionsclubs Nederland daardoor 188.000 pakken koffie overhandigen aan René Froger als ambassadeur van Voedselbanken Nederland.

De jaarlijkse actie van de Lionsclubs vond wederom nu plaats in de maanden december en januari. 150 Lionsclubs en 60 voedselbanken plaatsten, verspreid over het hele land, honderden inzameldozen. Via plaatselijke media was te zien waar deze verzamelpunten waren. Wanneer er geen inzamelpunt in de buurt was, konden mensen hun waardepunten opsturen naar Lionsclubs Nederland.

Ook de Amsterdamse Lions Clubs 1Host, ’t IJ en de Leo Club Amsterdam deden dit jaar mee aan deze actie en zamelden ruim 212.000 punten in, goed voor 360 pakken DE koffie voor de Amsterdamse Voedselbanken. Deze pakken zullen op een later moment uitgereikt worden.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial