Stichting Hulppost Indische & Dapperbuurt

ericStichting Hulppost Indische & Dapperbuurt (SHID) biedt hulp aan probleemjongeren uit Amsterdam-Oost, onder de bevlogen leiding van Eric Parmanand. SHID is bedoeld voor jongeren van 14 tot 18 jaar die niets te doen hebben, op straat gaan rondhangen en hierdoor overlast veroorzaken.

Deze organisatie biedt de jongeren een plek met dienst- en hulpverlening, waar zij met hun dagelijkse problemen terecht kunnen. Dit kunnen problemen zijn met huisvesting, financiën, gezondheid, scholing, arbeid, vrijetijdsbesteding, sociale omgeving of in het bijzonder, met justitie.

Net zo belangrijk als de jongeren helpen, zegt Eric, is dat ze even weg zijn uit hun eigen omgeving. Daar gebruikt SHID een boot voor. Op de boot kan hij de jongeren even meenemen naar een andere plek. Het jaarlijks onderhoud van deze boot wordt door deze jongeren zelf verricht. Voor de kosten van materialen, verf en liggeld is echter geen subsidie beschikbaar is. Al jaren steunen wij dit prachtige initiatief door zoveel mogelijk van deze kosten te betalen.

Eric is zelf een jongen van de straat geweest. Hij weet als geen ander hoe je de jongeren moet benaderen en op welke manier ze op het juiste pad blijven. Twitter, Facebook of internet zijn hem vrij onbekend. Hij wil zo dicht mogelijk bij de jongeren blijven.

Download: Folder SHID

Presentatie Stichting Hulppost Indische en Dapperbuurt tijdens We Serve Bubbles 2013 kickoff:

[youtube id=”kqVp0g-bOTo” mode=”lazyload”]