Dineren met Kunstenaars

Zondag 9 september organiseerden wij ons eerste grote Fundraising diner: Dineren met kunstenaars in de tuin achter de Hermitage.  Inmiddels kunnen wij terugkijken op een groot succes! Het volledig uitverkochtte diner is zeer goed ontvangen door alle aanwezigen uit binnen en buitenland.

Vanaf 3 uur ’s middags kon in de bovenzalen van de Outsiders Art kunst bekeken worden van bekende Nederlanders. Zo was er werk te bewonderen van o.a. rapper Def P, cartoonist Willem Vleeschouwer,  schrijfster Marion Bloem, of multi-talent Maartje Elants, zangeres/performer Martha Jane Settler, de Belgische Herman Brood dichter Luk Paard en een bekende dame achter de schermen van de muziekwereld Mary Kuiper. Inger Kolff is documentairemaker, maar nu exposeert ze al weer jaren haar tekeningen en schilderijen bij Galerie Suzanne Biederberg. Haar werk was nu ook te bewonderen. Hans Dagelet behoeft geen introductie als acteur. Maar Hans speelt ook trompet bij o.a. Spinvis, schrijft en maakt prachtig werk dat dit jaar op 3 grote exposities te zien is, waarbij één grote in museum De Fundatie in Heino.

Tijdens het diner traden Martha Jane Settler en Maarten van der Grinten op en hebben we genoten van het spektakel van de Ladies of Disco & Soul . The Woodwards gaf ook acte de precense.

Het fraaie driegangen menu met wijnarrangement werd met veel enthousiasme door de leden van Lions bereid én geserveerd. Na iedere gang wisselen de gastkunstenaars van tafel, waardoor veel verschillende gesprekken ontstonden.

Dankzij de inzet van iedereen werd deze dag een absoluut succes waar iederen, mede dankzij het heerlijke na-zomer weer, met genoegen aan terug zal denken.

Goede doel
Met de opbrengsten van deze dag zal een (aantal) gereedschapswagentjes aangeschaft worden voor het NDSM Kinderkunstatelier. Kinderen van 6 t/m 12 jaar gaan onder begeleiding van kunstenaars van de werf met allerlei creatieve technieken aan de slag. Elke week wordt door de betrokken kunstenaars een nieuwe techniek geïntroduceerd waarmee het thema van die middag wordt uitgewerkt. Dit varieert van timmeren, tekenen, werken met elektriciteit, schilderen, beeldhouwen tot werken met wind en water.

Daarnaast ondersteunen we de materiaalbehoefte van de Whizzkids van de Multimediagroep van Cordaan. Jonge mensen met een lichte beperking filmen en editten korte filmpjes over de activiteiten van Cordaan.

 

Enkele reactie die wij hebben ontvangen naar aanleiding van onze actie willen wij u niet onthouden:

Leuke informele locatie. Hier kom je normaliter niet zo snel. De diversiteit in de tafelschikking, combinatie van kunst/cultuur/netwerken (leuk om de kunstenaars in wisselende settings aan tafel te hebben), de kwaliteit van de F&B, overall een hele leuke avond in een modern jasje wat ik niet van de Lions had verwacht!
Tonny Kuys

Ik vond de bijeenkomst van de Lionsclub fantastisch. Het weer hadden jullie zéér goed geregeld.(Buiten eten op 9/9!) De entourage was overweldigend. Wat een eer om daar een goeddiner te kunnen nuttigen met allemaal interessante mensen en artiesten. Ik benbenieuwd wat jullie de volgende keer organiseren.
Immy van Reijen

Salon CU CU was een inspirerende combinatie van cultuur, culinair en netwerken. Tijdens een heerlijke maaltijd hebben kunstenaars ons getrakteerd op hun wereldbeeld. Het gezelschap was prettig divers en de entourage zeer aangenaam. We hebben genoten!
Laura Zijlstra

Geweldig om te zien wat mensen met elkaar voor elkaar kunnen krijgen. Het eten heeft mij erg goed gesmaakt en ook het gezelschap aan tafel was meer dan prima. Al met al een zeer geslaagde avond. Hoewel ik ’s middags nog graag naar het strand was gegaan heb ik geen moment spijt gehad dat ik aanwezig was op dit evenement. Voor een eerste grote event van de Lionsclub Amsterdam ’t IJ: erg geslaagd en voor herhaling vatbaar.
Max Krajenbrink

De avond was fantastisch! Mooie entourage, swingende muziek, heerlijke gerechten, wijnen en een mooi gemêleerd gezelschap! De zorg en aandacht was merkbaar. Dank voor een mooi diner.”
Cleo van Amelsfort-Pinck

Het was een zeer geslaagde avond. Bediening erg goed gedaan en jullie hebben echt gastheerschap vertoond. Culinair ook heel goed. Ik heb genoten.
Yvonne Weijermars

Prachtige locatie, gastvrije ontvangst, heerlijk eten, mooie kunst, gezellige gasten en leuke interessante gesprekken! Ik kijk uit naar het volgend evenement!
Femke Riel 

Wij vonden het erg leuk. Kunst, kunstenaars, muziek en goed gezelschap met lekker eten en drinken dit alles in de prachtige tuinen achter de Hermitage, het was geweldig geregeld. Het was echt Amsterdams gezellig!
Bart Vink 

Ik heb een geweldige avond gehad en met een aantal van de aanwezige kunstenaars leuke gesprekken gehad. Ik wist niet wat ik kon verwachten maar als ik deze al had, dan zijn ze ruimschoots overtroffen. Alles klopte!
Rob

Heerlijk eten, mooie kunst, prima muziek en leuke gasten. Ik heb een heerlijke avond gehad en kwam en passant nog een grote held uit vroeger dagen tegen. Ik vond tijdens het eten de veiling wat kort, dat hadden best wat meer stukken mogen zijn, dan had ik zeker meegeboden.
Jorrit

 

Ook van de kunstenaars die meewerkten aan het welslagen van deze actie ontvingen wij lovende reacties. Een enkele willen hier weergeven:

Grote dank en complimenten aan jullie en alle medewerkers voor de schitterende ‘Salon CuCu’!
Het was werkelijk bijzonder, de expositie, de sfeer, de optredens, de hele entourage; de imposante gebouwen in die mooie tuin. De prachtig gedekte tafels met die transparante ‘biedermeier’ stoelen die ook nog eens heerlijk zaten. De inzet van de Lionsclub mensen vond ik ook indrukwekkend; dat zij de brandnetels voor het brood zelf hebben geplukt, mee hadden gekookt en ons al die heerlijke topgerechten en verrukkelijke wijnen serveerden. Zelf aten ze een soepje en een broodje tussendoor.Het was al met al een zeer geslaagde Event! Ik heb goede reacties gekregen op mn werk en een paar vervolgafspraken gemaakt.
Warme groet, Inger Kolff

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial