New kid in town!

Op 8 juni 2013 heeft Lionsclub Amsterdam ’t IJ haar Charter in ontvangst mogen nemen van districtsgouverneur Max Gerschtanowitz. De charter vond plaats op een prachtige locatie drijvend op het IJ, Undercurrent. Het is nu een officiële club en wil graag hun handen uit de mouwen steken voor diegenen die het nodig hebben. Na het uitreiken van de charter door de DG en het overhandigen van de bel en de hamer door respectievelijk de president Fransesco Tijnagel, en de Guiding Lion Baus van Mastrigt  van de sponsorclub Zuidas Amsterdam, kon er geproost worden op de ‘new kid in town’.

De kersverse president Kay Goedhardt benadrukte in zijn speech het credo ‘We Serve’. Afgelopen jaren kenmerken zich door een terugtredende overheid en economische stilstand, waardoor service clubs een extra belangrijke taak krijgen. Het motto van ’t IJ is ‘Impact’. Hiermee wil de club benadrukken iets te willen betekenen in lokale projecten voor hen die het minder goed hebben dan wij.

Afgelopen 2 jaar hebben de leden van ’t IJ i.o. hun handen veelvuldig uit de mouwen gestoken. Enkele projecten zijn Resto van Harte, Stichting SHID, NSDM kinderatelier, het OLVG ziekenhuis en verzorgingstehuis Wittenberg. Dit zijn enkele voorbeelden van de goede doelen waar de nieuwe jonge club zich voor inzet. De club is zeer actief op Social media als Twitter, Facebook en op hun eigen website. Hier kunt  u alle acties en ontwikkelingen op de voet volgen. Het is een club waar we in Amsterdam nog veel van zullen horen.

LIONS CLUB

IMG_7807 IMG_7805 IMG_7811

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial