Laat ik eens eerlijk zijn

Districtsconventie 2014

Ik zal het maar eerlijk toegeven; als fanatieke en trotse Lion had ik nooit een district conventie bezocht en was het een groot vraagteken wat het mij precies zou brengen. Protocollen zijn niet echt aan mij besteed en langdurige vergaderingen verzanden vaak in ellenlange discussies. Van een mug een olifant maken en weer een half uur voorbij. Vooroordelen ten top bleek al snel.

Mijn nieuwsgierigheid naar de conventie van dit jaar werd opgewekt bij de aankondiging dat de International president Barry Palmer op de Districtsconventie acte de presènce zou geven. Dit was toch een unieke kans om deze inspirerende man te ontmoeten. Wat een geweldig, vriendelijke man is hij. Wat een leven heeft hij, om slechts 12 dagen in het jaar echt thuis in Australië te zijn. Samen met zijn vrouw reist hij de hele wereld af om Lionsclubs te inspireren en stimuleren met zijn gedachtegoed.
In de Wachtkamer 1e klas van het Centraal Station te Amsterdam verzamelden zich een zestigtal leden uit het district. Oude contacten werden aangehaald en nieuwe werden gelegd. Vooral voor de ‘new kid in town’ Lionsclub ‘t ij een speerpunt.

Anton Gathier heette alle deelnemers van harte welkom, waarna hij direct het woord gaf aan 2e VDG Mark van Wijngaarden voor een herdenking van alle Lions in het District die ons zijn ontvallen in de laatste 12 maanden. Dit gebeurde met stijlvolle witte rozen. De vergadering verliep soepel en de punten werden stuk voor stuk snel en duidelijk doorlopen. (weg vooroordeel..)
Barry Palmer gaf een inspirerende voordracht dat iedereen aan het denken zette. “Follow your dream “ is zijn credo. Heb een droom, geloof erin en volg deze droom. Drie eenvoudige stappen die je moet nemen. Veel van zijn kernpunten zijn terug te lezen in het volgende PDF. Als je er de tijd voor hebt, zou ik het zeker een keer doorlezen. Zeer  zeker de moeite waard. Aansluitend mochten we met hem (individueel) op de foto, alleen de selfie ging hem nog iets te ver.

We hebben als Lion gewoon echt een goed verhaal: ‘Samen Doen’, mooie nationale en internationale acties en je hebt een leuke club waarmee je prachtige acties opzet en doelen mee steunt. Meer heb je uiteindelijk niet nodig om nieuwe leden aan je te binden! En vond ik de conventie saai? Nou, nee! Uiteindelijk heb ik een zeer geslaagde avond bijgewoond op een unieke locatie. Er is geen betere manier om de internationale Lions organisatie te leren kennen en om ideeën uit te wisselen met andere clubs en leden. De Lions organisatie groeit en bloeit wereldwijd en ik ben nog trotser om onderdeel te zijn van de internationale organisatie Lions.

De volgende keer ben ik er zeker weer bij.

#WeServe

 

 

 

 

2014-districtsconventie-IMG_0630 IMG_0627 IMG_0624IMG_0626IMG_0618IMG_0617 IMG_0615 IMG_0613 IMG_0660

IMG_0659 IMG_0657 IMG_0656 IMG_0655 IMG_0653 IMG_0651 IMG_0650 IMG_0648 IMG_0645 IMG_0643 IMG_0642 IMG_0641 IMG_0639 IMG_0637 IMG_0632

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial