Van Uienhuilers tot pannenkoekenbakkers

Deze laatste koude en gure zondag van december zijn we weer in actie gekomen. Dit maal om te koken voor de daklozen van het Stoelenproject in Amsterdam West. De opvang is sober, maar veilig, warm en gratis. Elke avond en nacht verblijven er 60 daklozen in deze opvang aan de Marnixstraat. Er gelden wel strenge regels, maar die zijn er vooral om de overlast voor de omwonende te beperken. Het koken is voor de 3e keer mogelijk geworden door de opbrengsten van de Pubquiz die we recent gehouden hebben. Buiten was het echt winters, harde koude wind met natte sneeuw. Binnen waren we hard bezig om een mooie maaltijd neer te zetten. We wilden echt even iets extra’s doen voor hen.

Het kookteam
Graag stel ik het team van vandaag voor: Chef kok Ger en Sous chefs Vera, Raquel, Martijn, Daniel en Kay.
Op het menu stond een vers gemaakte broccoli soep, als hoofdgerecht Hongaarse Kippendijstoof met Surinaamse rijst en salade. Als nagerecht hadden we ruim 100 pannenkoeken gebakken gevuld met Mango. Niks uit een pakje, alles vers natuurlijk! De dag ervoor hebben Ger en Kay de inkopen gedaan op de Albert Cuyp om zo goed beslagen ten ijs ten komen. Kilo’s uien, kippendij, rijst en diverse groentes en fruit, liters melk, 80 eieren en kilo’s bloem zijn ingeslagen om het topdiner te kunnen bouwen.

Paniek
Zondag vroeg in de middag stond het team al te trappelen in de keuken van de opvang. Het begon allemaal met een traan aangezien de kilo’s uien gesneden moesten worden. Na een opbeurend bubbeltje van Ger en Vera konden we er weer tegenaan.
Alle gerechten lagen goed op schema… de soep en de stoof pruttelde lekker door.. maar oh oooh.. geen koekenpan te vinden in de keuken. Met dank aan Bjorn Soeteman van Restaurant La Festa aan de Hazenstraat kregen we drie koekenpannen waardoor we gelukkig nog de 100 gevulde pannenkoeken konden bakken (Dank!!). Na vandaag kunnen Martijn en Raquel even geen pannenkoek meer zien, want in een hoog tempo zijn alle pannenkoeken gebakken. Beiden zijn echte pannenkoekbakkers gebleken en vast nog wel eens te boeken voor partijen en/of feesten. Boeken kan via de contact button op onze site.

Applaus
Precies 15 minuten voordat de daklozen binnenkwamen stonden de au bain maries klaar en konden ze aan tafel en genieten van een uitgebreide warme 3 gangen menu. Bij het vertrek van de keukencrew kregen we een mooi applaus als dank. Ze hadden dat niet hoeven doen, want alleen al zien dat er flink gegeten werd, deed ons enorm goed. De opbrengsten van de pubquiz maakt het dat we naast deze avond nog een keer terug kunnen komen om een volgende avond voor deze groep te kunnen koken.

Namens de kook crew: tot een volgende keer!
Sous chef Kay

IMG_9440IMG_9448 IMG_9468 IMG_9469 IMG_9470 IMG_9472 IMG_9473 IMG_9474 IMG_9478 IMG_9480 IMG_9481 IMG_9482
IMG_9484
   IMG_9436 IMG_9438 IMG_9439 IMG_9443 IMG_9445IMG_9486 IMG_9447
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial