De boerenkool vloog door de keuken

Amsterdam Verbindt is een project dat wij als Amsterdamse Lions club omarmen. Zij maken het mogelijk dat wij kunnen koken voor 50 daklozen in Amsterdam West. Alweer voor de 5e keer duiken we in hun keuken om een gezonde warme maaltijd klaar te maken. Door elk jaar een Pubquiz te organiseren speciaal voor dit project, kunnen we van de opbrengst maar liefste vier tot vijf keer voor daklozen te koken. Deze keer was het extra feest want alle ingrediënten zijn gesponsord door Albert Heijn Gelderlandplein Chapeau en enorm bedankt, want hierdoor kunnen we een extra keer onze schorten uit de kast halen en goeddoen voor de medemens in deze koude maanden! Dolblij zijn we dat Albert Heijn ons wilde steunen met dit mooie initiatief!

Topteam
Het kook team bestond uit: Cheffie Kay en sous cheffies Vanessa, Fe, Mark, Christiaan, Elly en Roger. Onze ‘chefke’ had zijn wagen volgeladen met alle ingrediënten voor Boerenkool, zuurkool en eigen gemaakte grootmoeders gehaktballen en als dessert een ruime keuze uit verschillende vla-soorten (bio, choco, fruit etc). Een warme en voedzame maaltijd dat zeer gewaardeerd werd, vooral na zo’n koude, natte dag. Het werken in de keuken was

IMG_9183 een dolle boel want de zakken boerenkool en zuurkool vlogen door de keuken heen. Niemand van ons heeft ooit zoveel piepers gejast, maar alles voor het goede doel. Het mooie van samen zo’n dag in de keuken staan, is dat je gezamenlijk naar- en voor een doel werkt, maar ondertussen ook superveel lol hebt! Topteam! Na een lange dag gingen we voldaan huiswaarts.

Koken in een andere keuken
Koken in een andere keuken is een initiatief van Stichting Amsterdam Verbindt. De stichting staat voor het verbinden en het versterken van jong en oud, arm en rijk, allochtoon en autochtoon. Henny Heijmans 
is de Initiatiefnemer van Amsterdam Verbindt en zorgt ervoor dat er regelmatig gekookt wordt door vrijwilligers. Onze club wil zich graag aan dit initiatief verbinden en op regelmatige basis in de keuken verschijnen. Lijkt het jou ook leuk om een middag in de keuken te helpen, neem dan gerust contact met ons op.

IMG_9203IMG_9226

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial