Handjes uit de mouwen voor Stichting Babyspullen

Sinds meerdere jaren heeft onze Lionsclub er een actieve samenwerking met de Stichting Babyspullen. Stichting Babyspullen zet zich in om de effecten van armoede op baby’s en jonge kinderen te verminderen, omdat elk kind recht heeft op een goede start. Stichting Babyspullen realiseert dit doel primair door het verstrekken van gratis babystartpakketten, bestaande uit nieuwe en gebruikte babyspullen, aan (aanstaande) ouders in Nederland.
Wij ondersteunen deze Stichting op meerdere vlakken. Zo heeft onze Marjolein vorig jaar een bus vol babyspullen van Difrax mogen doneren, en Mariken geholpen om met haar Lean Black Belt vaardigheden een efficentie slag te slaan in de processen in het magazijn van de Stichting. Hierdoor kunnen er nu nog meer pakketten samengesteld worden. Daarnaast hebben we natuurlijk onze vaste ‘handjes uit de mouwen’ acties waarbij ze zelf helpen om baby pakketten in te pakken.

Op zaterdag 7 november hebben wij weer onze handjes uit de mouwen gestoken en meegeholpen met het kleding opvouwen. Als gevolg van de aangescherpte Covid-maatregelen heeft de Stichting minder vrijwilligers om de gedoneerde babyspullen te sorteren. Dit betekent dat er meer spullen binnenkomen dan ze kunnen verwerken. Alle hulp is dus welkom! Stichting Babyspullen doet er alles aan om de grote hoeveelheden spullen zo mooi een efficiënt mogelijk te schenken. Ons ons de schone taak om grote stapel kleding, nette gevouwen stapeltjes te maken. Dit zodat er mooie pakketten gemaakt kunnen worden, in de juiste grootte, voor jongetjes en meisjes.
Het deed goed om in deze tijd van veel thuiswerken, aan een grote tafel op ruime afstand maar samen ons steentje bij te dragen.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial