Stichting Babyspullen

Stichting Babyspullen is een vrijwilligersorganisatie die zich inzet voor de baby’s van (aanstaande) ouders die het financieel zwaar hebben. Landelijk zijn er inzamelpunten waar iedereen zijn (gebruikte) babyspullen kan doneren. De spullen worden vervolgens gebruikt om babystartpakketten samen te stellen. Deze pakketten worden via verschillende hulpverlenende organisaties gratis verspreid onder ouders die op of onder de armoedegrens leven.

Één op de negen kinderen die in Nederland wordt geboren groeit op in armoede, in grote steden is deze verhouding zelfs 1 op de 4 kinderen. Stichting Babyspullen probeert de ouders van deze kinderen te bereiken om het gezin een betere start te geven, zodat zij zorgeloos kunnen genieten van hun kleintje. Cliënten kunnen niet rechtstreeks pakketten bij ons aanvragen, wij werken samen met diverse instanties, die de screening voor ons doen zoals Kledingbank, GGD, maar ook verloskundigen en kraambureaus.