Onze eerste actie om het ijs te breken

Op 15 juli willen we ‘het ijs breken’ met de boot van SHID (Stiching Hulppost Indische– en Dapperbuurt). SHID biedt op directe en persoonlijke wijze een helpende hand aan probleemjongeren uit Amsterdam-Oost. Doel is om geld in te zamelen voor het onderhoud van het schip de “Mir”.

Eric Parmanand, de ambulant werker van SHID, omschrijft deze jongeren als “Engeltjes met een grote B. Bengels! We kunnen er geen engeltjes van maken maar we kunnen ze wel inzicht geven in wat hun gedrag betekent voor andere mensen, de buurt en uiteindelijk voor henzelf.”

Om de jongeren dat inzicht te bieden, is het volgens Eric belangrijk dat ze even weg kunnen zijn uit hun eigen omgeving. “Samen avontuurlijke tochten maken en ‘s avonds gesprekken voeren bij het kampvuur. In die setting zit ik dicht op de jongeren en kan ik ze beïnvloeden en handvaten bieden voor hun leven.”

Het schip de Mir is hierbij essentieel, en wordt ook voor een groot deel door deze jongeren zelf opgeknapt en onderhouden. Er zijn echter ook werkzaamheden die niet door de jongeren zelf uitgevoerd kunnen worden.

Op 15 juli, om 18.00 uur vaart het schip de MIR van SHID uit voor een twee uur durende tocht met een hapje en een drankje. Zo kun je zelf ervaren waarom het schip een essentieel onderdeel inneemt in het beleid van Stichting Hulppost Indische– en Dapperbuurt. De kosten zijn Eur 30 p.p. inclusief hapje en drankje, dat door een aantal jongeren wordt verzorgd.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial