Brunch bij Huize Wittenberg

Afgelopen zaterdag waren 8 Lions van onze club actief tijdens de Dag van Zorg en Welzijn.

We wilden actief meehelpen en ervaren wat het is om met een activiteitenbegeleider mee te draaien. De activiteitenbegeleidster van Huize Wittenberg staken ons gelijk aan met hun volle passie voor het vak. Ze doen echt alles voor deze mensen!

We hebben ons best gedaan om de bewoners van Huize Wittenberg een mooie brunch te bieden. Vanaf het moment dat je op de afdeling van de bewoners komt wordt je al geraakt. De bewoners straalden van geluk tijdens de centrale activiteit. Ze genoten – ieder voor zich – zichtbaar van de aandacht, het lekkere eten, de gesprekken, de muziek en het dansen met alle mensen om hun heen. Na enkele uurtjes meegedraaid te hebben en alle bewoners weer naar hun kamer terug gebracht hebben gingen we met veel indrukken, leerzame ervaringen, maar ook met een goed gevoel naar huis. Wat heb ik een diep respect voor de mensen die dit werk dag in en dag uit doen.  Huize Wittenberg: jullie zien ons weer aanstaande 4 mei tijdens de Dodenherdenkingsbijeenkomst terug!

 

Over Huize Wittenberg:

In het centrum van Amsterdam, op steenworp afstand van Artis, ligt Verpleeghuis Wittenberg. In het monumentale pand wonen 142 mensen met zowel lichamelijke als psychogeriatrische klachten (dementie) of een combinatie daarvan.

In Wittenberg doen ze er alles aan om mensen een thuisgevoel te geven. Geen kille witte gangen en verpleegsters in uniform, maar zoveel mogelijk een huiselijke sfeer. De medewerkers doen er alles aan om de bewoners te ondersteunen en te stimuleren in het maken van de eigen keuzes. Zodat de bewoners zelf de regie over uw leven in handen houden.

Muziek speelt een voorname rol bij Wittenberg. Wekelijks is er een klassieke ochtend, en bovendien twee keer per maand een klassiek concert. En wie niet zo van klassiek houdt kan bijvoorbeeld ook smartlappen beluisteren. Voor elk wat wils.

Huis in de buurt

Wittenberg is er niet alleen voor de bewoners. Ook mensen uit de buurt kunnen deelnemen aan de activiteiten en gebruik maken van de pedicure en de kapper.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial