Volg de Blauwe lijn

Het indrukwekkende boek van Geertje Paaij
Het indrukwekkende boek van Geertje Paaij

Het indrukwekkende boek
van Geertje Paaij

Dinsdag 19 februari hebben wij Geertje Paaij op bezoek gehad. Zij heeft een lezing gegeven over haar boek “Volg de Blauwe lijn” welke in 2012 uitgekomen is. Het boek gaat over het waargebeurde verhaal van Gitta en haar twee puberdochters. Het boek staat volgeschreven met constante opeenvolgende situaties welke zij beleefd heeft met haar twee puberdochters. Die situaties hebben haar veel moeilijke momenten gegeven. Zo verteld ze hoe ze steun heeft gezocht bij de huisarts, leerkrachten en vrienden. Veelal kreeg ze die steun helemaal niet. Ze kreeg juist meer verwijten, dat zij er zelf voor gezorgd heeft dat haar dochters ‘ontspoorden’. Na een periode van criminaliteit; spijbelen van school; experimenteren met drugs en leiden van zwerfbestaan is de oudste dochter uiteindelijk op een psychiatrische afdeling terecht gekomen. De hulpverleners zijn er na lange tijd achter gekomen dat de oudste dochter leidt aan schizofrenie en last heeft van psychoses. Haar jongste dochter komt in dit boek niet veel voor, maar bij haar is ADHD geconstateerd. Beide ziektebeelden van de puberdochters geven een verklaring van hun gedrag al die jaren.

Het boek ‘Volg de Blauwe lijn’ is een schokkend boek met een rollercoaster van emoties en gebeurtenissen. Het is duidelijk en prettig leesbaar geschreven. Een aanrader voor een ieder die geïnteresseerd is geraakt en misschien zelf ook met een kind, vriend of bekende te maken heeft waar gedragsproblemen spelen. Wellicht herken je iets in dit boek en krijg je een verklaring van het gedrag. Geertje hoopt met het boek de discussie los te maken bij hulpverleners en de maatschappij. Ben je geïnteresseerd dan kan je via onderstaande links in contact komen met Geertje of haar boek aan te schaffen en zo mee te helpen om de discussie op gang te brengen.

Voor ons was het een zeer indrukwekkende avond.

Website van Geertje Paaij: http://geertjepaaij.weebly.com/

Boek kopen kan via Bol.com: http://www.bol.com/nl/p/volg-de-blauwe-lijn/9200000009814501/

Gr, Peter

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial