Welkom Lions Club Unitas Mundi

Zaterdag 9 november hebben wij samen met Lions Club Unitas Mundi onze handen uit de mouwen gestoken. Vanuit vele verschillende landen zijn ze komen invliegen, waaronder Duitsland, Montenegro, Frankrijk, Italie, Zwitserland om een liefdadigheidsproject in Amsterdam op te pakken. Het betrof een schilderproject in Amsterdam Noord waar er zeer veel werk is verricht. Hard werken werd uiteraard afgewisseld met cultuur & culinaire versnaperingen

Unitas Mundi is een ​​Lionsclub dat dienst doet ‘zonder grenzen’. De 21 leden zijn allemaal actief Leo geweest en hebben elkaar ontmoet op verschillende Europa Fora. Ze liepen allen tegen hetzelfde probleem aan: wat gaan we na onze Leo-jaren doen en hoe blijven we met elkaar in contact? Door de sterke internationale focus en de verschillende nationaliteiten van de leden van de club willen Lions en Leo’s laten zien dat deze club zich zonder grenzen inzet. They serve without border. En dit keer in Amsterdam.

Er werd zaterdag de hele dag hard gewerkt. De bewoonster van het huis waar geschilderd werd, heeft een hele zware periode achter de rug en probeert haar leven weer op de rails te krijgen. Ze is met haar vier kinderen verhuisd naar een bovenwoning dat nog kaal en onbewoonbaar was. Deze mevrouw heeft geen familie of connecties in de buurt die haar kunnen helpen en het lukt haar zelf ook niet. Hier sprongen wij te hulp onder de vlag van Stichting Present Amsterdam. Ons harde werken oogste veel lof en dank van de bewoonster en dat gaf ons een voldaan gevoel.

Naast het schilderproject stond het verdere weekend in teken van Nederland/ Amsterdam, Pannenkoeken, sightseeing, kunst en cultuur. Het was een zeer geslaagde actie en een geslaagd weekend aldus Martijn en Norbert. Kay is nog het verf uit zijn haar aan het pulken en Steven loopt nog met zijn koksmuts op. Voor mij persoonlijk was het de eerste keer als Nederlandse toerist in een Pancake restaurant. Het is nooit te laat om toerist in eigen stad te zijn.

IMG_5614IMG_5615 969409_10152039677616742_1246137965_n
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial