Het 17e Kinderbeestfeest ; LC Amsterdam ’t IJ was er weer bij

Vrijdag 3 juni was het weer zover, een van de jaarlijks terugkerende acties waar de leden van LC het IJ reikhalzend naar uit kijken… het KinderBeestFeest 2017! En wij waren er weer bij met onze popcorn en suikerspinnen.

Met de brandweerauto door het rode licht
Elk jaar mogen zo’n 1200 chronisch zieke kinderen tijdens het KinderBeestFeest met hun familie en / of begeleiders genieten van een avondje onbezorgd plezier in Artis.  Een gigantische organisatie zorgt ervoor dat de kinderen de avond van hun leven hebben. Van start tot einde. De kinderen worden door alle hulpdiensten uit de regio met loeiende sirenes naar Artis gebracht. Alleen dat als is genoeg om een lach op de gezichten te brengen. ‘Ik mocht in de brandweerauto door het rode stoplicht rijden’ vertelde een jongetje van een jaar of 8 aan een van onze Lions. Zijn avond kon al niet meer stuk voordat hij überhaupt Artis binnen kwam. En bij die binnenkomst stond de Burgermeester van der Laan van Amsterdam, die tevens beschermheer is van het KinderBeestFeest elk kind persoonlijk op te wachten.

Popcorn & Suikerspinnen
Onze Lionsclub omarmt het KinderBeestFeest.  Overdag hielpen onze leden met het maken van ballonkunstwerkjes die de clowns die avond aan alle kindjes uitdeelden. Het was een hele klus om van 4000 ballonnen, zwaarden, bloemen en hondjes te maken. Tijdens het feest deelden we weer suikerspinnen & popcorn uit aan alle 4000 gasten. Dat bekostigen we met de opbrengst van onze eigen Pubquiz in La Festa. Het was prachtig weer en we konden heel wat kinderen, ouders en vrijwilligers blij maken met wat lekkers.

Daar worden wij blij van
Vooral het contact met de kinderen en ouders maakt indruk. Een klein jongetje wat vertelt dat hij de beer die hij in zijn handen heeft van een aan kanker overleden vriendinnetje heeft gekregen. Een ouder die vertelt hoe zwaar het zorgen voor een prachtig meisje van 4 jaar met het syndroom van down is. Een begeleider van een zwaar gehandicapt kind die vertelt dat ze voor het laatste een suikerspin heeft gegeten toen ze 10 was. Daar doen we het allemaal voor. Daar worden wij Lions blij van!

Kleine zwaaiende handjes
Met een rijk gevulde goodiebag, een grapje van een clown, een ballon, een petje van de Douane en prachtige schmink op het gezicht vertrokken de gasten weer via de rode loper. Wij stonden met kippenvel aan het hek de gasten uit te zwaaien. Zoveel blije gezichtjes, daar werden we even stil van. De colonnes met brandweerauto’s, ziekenwagens, politie, marechaussee, reden met sirenes weg en de kleine en grote handjes zwaaiden enthousiast terug.

IMG_3867

Voor de privacy van de kinderen plaatsen we enkel foto’s van ons zelf.

Mariken

 

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial